Reacties

MASSAGE
Manon Masseurs

Na je massage voel ik mij ontspannen en stroomt de energie weer door mijn lijf. Blokkades zijn weggenomen, doordat de energie weer stroomt. En je bent een kei hierin! Ik kijk uit naar de volgende massage.

MASSAGE
Yvette Kroon, 34 jaar

Ik ben het levende bewijs dat jouw massages een helende werking hebben op lichaam en geest.
Je bent echt waanzinnig goed!

MASSAGE
Jeannette Jautze

De massage bij Yvonne is een ontspanning voor lichaam en geest. Het was een cadeau aan mezelf na een drukke periode.
Na 75 minuten voel je je als herboren en heb je weer energie.

MASSAGE
Anja kroon

Een heerlijke verwenochtend gehad bij Yvonne.
Het begon met een warm ontvangst in een mooi verzorgde ruimte.
Een massagebank met een verwarmde deken, zo lekker, een zacht muziekje en een heerlijke massage met lekker verwarmde olie!
Alle ingredienten  voor een heerlijke ontspanning van anderhalf uur.
Daarbij  weet Yvonne  hoe ze je op je gemak moet stellen, als je dat nog niet zou zijn!
Ik heb genoten! Dank je wel Yvonne, jij weet wat een mens nodig heeft!

Marilys
moeder van Lotte

Onze kennismaking met Yvonne verliep via een hele bijzondere weg:
Mijn ouders gaven Lotte (toen 6 jaar) lierlessen bij Yvonne cadeau. Het was een genot om ofwel in de hal, ofwel buiten naar de tonen van de lieren en de stemmen van zowel Yvonne en de kinderen te luisteren.
Het geduld waarmee onze kinderen liedjes is aangeleerd vond ik fantastisch! Vooral de warmte en de genegenheid die wij hebben mogen ervaren waren een weldadig bad. De afsluiting, met je blote voeten op de Chrotta, was voor Lotte elke keer weer een ervaring om naar uit te kijken.Zelf heb ik door mijn evenwichtsstoornis ook de Klankschaal therapie mogen ervaren.
Eerst wordt je op een heerlijk verwarmd bed gelegd en worden je voeten gemasseerd. Daarna  speelt of zingt Yvonne een mooi lied en komen er een heel aantal van haar instrumenten aan bod.
De afsluiting met het monochord aan het voeteneind was een moment van bezinning, tot jezelf komen.Wij zijn blij dat we Yvonne hebben leren kennen.

Astrid de Wit
Specialist ouderengeneeskunde

Een mooie, echt op de persoon gerichte therapie door een mooi, warm en liefdevol mens

Jo Werie
Man van 78 jaar

Mijn leven heeft tot nog toe heel veel hobbels gekend, waarbij ik meermalen gekwetst, gekleineerd en aan de kant geschoven werd. Lichamelijk ben ik redelijk gezond op ver gevorderde oogproblemen na. In mij zit veel verdriet vast. Vooral dit was voor mij de reden voor het volgen van een therapie. Bij mijn zoektocht daarnaar kwam ik in aanraking met Yvonne ten Brink. Ik heb nu enkele receptieve muziektherapiesessies bij haar gehad, waarbij ik steeds meer tot rust kom en mijn verdriet kan verwerken. Niet alleen de muziek, maar ook de wijze waarop Yvonne te werk gaat met liefdevol luisteren en gericht zijn op de innerlijke mens hebben echt genezende werking. Ik kan haar muziektherapie dan ook sterk aanbevelen.

Jacqueline Hornstra
Specialist Ouderengeneeskunde

Als specialist ouderengeneeskunde heb ik cliënten naar Yvonne verwezen die spanningsklachten of depressieve klachten hadden en voor wie cognitieve therapie niet geschikt was. Yvonne is een professionele therapeute, die doelgericht werkt en goed aanvoelt wat de cliënt belemmert en nodig heeft.”

Anita Middelberg
Rechterhand van de arts

Ik heb Yvonne ervaren als een zeer warme en liefdevolle vrouw, die betrouwbaar en eerlijk is.

Ik heb 3,5 jaar samen mogen werken met Yvonne bij een geriatrische revalidatiekliniek.
Ik werkte daar als Praktijkverpleegkundige (rechterhand van de arts)

Ik had geen ervaring met muziek therapie en heb een ochtend mee mogen lopen met Yvonne.
Wat muziek met mensen kan doen heeft mij versteld doen staan.
De rust die het iemand kan geven, maar ook de emotie die los kan komen en daardoor ook ziet dat het bevrijding geeft.

Yvonne is een lieve vrouw vol passie voor haar werk maar ook voor mensen.
De warmte die zij uitstraalt doet mensen goed.

Ik heb gezien dat mensen met afasie door de SMTA training die zij geeft weer wat konden communiceren.
Mensen die ongeneselijk ziek waren rust vonden in de muziektherapie en daardoor het ook beter konden accepteren dat ze niet lang meer te leven hadden.
Yvonne heeft ook een prachtige stem en wanneer er iemand stervende was (wat heel af en toe gebeurde op revalidatie), hoorde ik haar zachtjes spelen om de harp en zingen, wat het gevoel gaf even in de hemel te zijn met de engelen.

Kirsten, moeder van Anouk

“Ik kan het iedereen aanraden zijn kind deze mooie muziek basis mee te geven”

Yvonne heb ik leren kennen als een warm,  hartelijk en lief mens.
Met veel plezier heeft mijn oudste dochter vanaf haar vijfde jaar lierles gehad van haar.
Yvonne maakt er een prachtig muzikaal avontuur van, niet alleen de lier komt aan bod,  maar nog veel meer instrumenten zoals de trommel, fluiten, van alles. De kinderen in het groepje mochten ook af en toe een ‘voorstelling ‘ spelen, waarbij ze aan de hand van een mooi sprookje dat Yvonne voorlas de lier en andere instrumenten lieten horen.
Mijn dochter heeft dit met veel plezier gedaan en toen ze niet veel meer kon leren is ze over gegaan op gitaarles,  ook met veel geduld en enthousiasme gegeven door Yvonne.

Mijn jongste kan niet wachten tot ook zij met lierles mag beginnen.

Esther van Vlaanderen,
AIOS Huisartsgeneeskunde

Voordat ik Yvonne leerde kennen, had ik nog nooit van muziektherapie gehoord.
Destijds werkte ik als basisarts in een verpleeghuis met dementerende ouderen. Een van de uitdagingen waar we als team dagelijks ons hoofd over bogen was probleemgedrag: gedrag dat iemand vertoont waar hij/zij of de omgeving hinder van ondervindt.
De hogere hersenfuncties gaan bij een dementie langzaam verloren. Denken en handelen gaan niet meer vanzelf. Soms is een goed gesprek zelfs niet meer mogelijk of verliest iemand het ziektebesef. Emoties als angst/verdriet/boosheid kunnen zich uiten in onrust: ijsberen, zoeken, roepen. Op emotioneel niveau kan iemand nog heel veel wel aanvoelen.
Aanvankelijk wist ik niet zo goed wat ik van muziektherapie moest denken, Yvonne nam de tijd om het uit te leggen en te demonstreren: ze vertelde bij onrust bijvoorbeeld aan te sluiten op iemands stemming/grondtoon en dan langzaam nam ze deze persoon mee, op de golven van haar muziek, naar kalmer water.
Zo heb ik met eigen ogen mogen meemaken dat muziektherapie een gunstige uitwerking kan hebben op iemands welzijn en gedrag.
In het verpleeghuis bracht Yvonne enerzijds rust en anderzijds gaf ze een aantal bewoners het vertrouwen weer eens een paar pianostukken ten gehore te brengen en een ander pakte de gitaar op!
Daarnaast is Yvonne een fijne collega om mee samen te werken!

ouders van een jongen van 12 jaar

Onze zoon van 12 heeft een ernstige verstandelijke beperking. Hij komt al vele jaren bij Yvonne in de praktijk. Hij geniet enorm van de muziek, zowel van de klanken als de trillingen van de instrumenten en de zang van Yvonne. Soms kan hij er al zijn energie bij kwijt, en soms wordt hij er juist heel rustig van. Wij hebben Yvonne leren kennen als een zeer betrokken muziektherapeut. Wat wij het prettigst aan de therapie vinden is dat Yvonne onze zoon in al zijn behoeften volgt, daarop aansluit en hem op deze manier weet te bereiken. Het is elke keer weer een feestje voor onze zoon!

Ditta van Mulligen,
Specialist Ouderengeneeskunde

Eerlijk gezegd had ik tot nu toe geen ervaring met  muziektherapie  en daarom was ik ook wel benieuwd naar de effecten hiervan bij mensen met dementie, maar nu kan ik alleen maar positief reageren. Ik merk dat muziektherapie goede effecten heeft in het weer meer kunnen reguleren van emoties. Het helpt de dementerende om emoties te uiten op een moment en manier dat het ook hanteerbaar is voor de dementerende zelf en diens omgeving. Je brengt met je therapie een stuk ontspanning teweeg die een positief na-ijleffect heeft op de verdere dag. Bovendien nemen verdriet, angst, agitatie en agressie daarna vaak af. Ook in geval van frustratie, omdat men zich niet meer kan uiten of men niet meer dingen goed kan, heeft muziektherapie een goed effect.

Je ondersteunt mij als arts in de diagnostiek door jouw zeer goede en nauwkeurige observaties en rapportages en helpt mij hierbij bij het evalueren van effect van bv medicamenteuze therapie. De samenwerking met jou is zeer prettig geweest, je denkt actief mee en hebt goed zicht op de situatie. Je bent ook gewoon een prettig iemand in de manier waarop je contact hebt met patiënten, familie en behandelaren.

Ouders van een jongen van 6 jaar

Wij hebben Yvonne als een heel warme en prettige muziektherapeute ervaren voor onze zoon. Vol aandacht en geduld ontving zij hem en begeleidde zij hem in de hulpvraag zoals wij die met elkaar, van te voren hadden geformuleerd. Ook na afloop nam Yvonne alle tijd om met ons haar bevindingen door te nemen en toe te lichten